Utställningsresultat Nisse 2008

Ölandspinnen (inoff.) 3/5-08

BIR > BIG 2

Kritik (domare John-John Johnsson):

Kompakt och bra hane med ett härligt uttryck. Bra hals och rygg. Välburen svans. Tillräckliga vinklar fram och bak. Rör sig bra från alla håll. För dagen alldeles för tunn. Välvisad!!

Inofficiell utställning, eurasierträff, Gränna 21/9-08

Ökl: oplacerad

Kritik (domare Ambjörn Lindqvist):

Typ och helhetsintryck: Utmärkt

Mentalitet: D

Välskuret huvud. Bra hals och rygg. Välansatt svans. Framskjutet framställ. Typiska vinklar. Välutfylld bröstkorg. Utmärkt päls.

Officiell rasutställning, Lunedet 11/5-08

Ukl: 1

Ukk: Reserv

Kritik (domare Gunilla Sandberg):

Typ och helhetsintryck: Utmärkt

Trevlig unghane. Fint huvud och uttryck. Bra hals och överlinje. Välburen rak svans. Bra skulderläge, något rak överarm. Behöver utvecklas mer i bröstkorgen. För dagen ej helt i päls. Rör sig trevligt från alla håll.

Inofficiell utställning, Öland 25/5-08

BIR > BIG 2

Kritik (domare Hanne Winninge):

Maskulin med utmärkt huvud och uttryck. Starka ben och tassar. Bra hals, rygg och bröstkorg. Rör sig rastypiskt. Sommarpäls. Mycket tilltalande temperament.

Internationell utställning, Norrköping 31/5-08

Ukl: 1

Ukk: 2

Kritik (domare Göran Hallberger):

Typ och helhetsintryck: Mycket god.

Rastypiskt huvud. Bra könsprägel. Välkroppad. Bra benstomme. Ordinärt (?) vinklad. Rörelser något orytmiska. Päls och färg u.a.

 

Laban är av rasen eurasier som är förhållandevis ny i Sverige. Det är en helt underbar hundras som rekommenderas varmt till den som vill ha sin hund till sällskap. Den är inte särskilt motionskrävande eller skällig, den fäller inte mer än 1-2 ggr om året, den är glad, lugn och härlig i temperamentet och fullständigt ljuvlig!  Läs mer här.

Freja är en dansk/svensk gårdshund som, till skillnad från eurasier, är en mycket gammal hundras i Sverige. Det är en pigg, alert, vänlig och lättlärd ras som passar lika bra till sällskapshund som agilitykompis. Den är också en riktig kelgris som är utpräglat trogen sin familj. Läs mer här.

De bor i Emmaboda tillsammans med matte Anna, husse Per samt katten Lovis.

 

Kontakta oss gärna på anna_kernell(at)hotmail.com.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)