Tidigare hundar

 Nisse (Gomorrans Galahad) föddes den 4 juni 2006 på Gomorrans kennel i Gustavsfors. Hans pappa hette Foxfire Jackpot och hans mamma hette Leiionspitz Diotima. Han var en fantastisk, unik, supersocial och älskad eurasier som fick somna in den 15 januari 2016 efter ett tufft år med skelettcancer, kraftig artros, epilepsi m.m. Han är otroligt saknad! 

dsc00394.jpg

 

 

 

 

 

Topamiz Fylke (Tessla)
Pumi

  

 

Havalidens Guard you out of Danger (Meja)
Pinscher  

dscn0186.jpg   dscn0635.jpg

Tessla avlivades endast 15 månader gammal på grund av ett misstänkt medfött neurologiskt fel.

Mot slutet kunde hon knappt resa sig eftersom bakstället var helt utslaget, men hon hade även andra symtom. Hon kände ibland inte igen oss, hon var väldigt rädd, hon hade aldrig de där pigga ögonen som man ser på en normal pumi. Och hon rörde sig (vilket man kan förstå i efterhand) väldigt försiktigt och motvilligt ibland.

Hon var dock en fantastiskt mysig hund, som vi lade ner mycket energi på och älskade enormt mycket. Tyvärr märktes det tydligt att vare sig hennes hjärna eller hennes kropp var i den fina form som det ska vara på en frisk pumi.

De sista månaderna var vi på djursjukhuset cirka 2 gånger i veckan i hopp om att kunna hjälpa henne bli frisk. Vi hade även kontakt med en hundpsykolog. Till slut fick vi ändå ge upp...

 

Vi var tyvärr tvungna att omplacera Meja när hon var ett halvår gammal, eftersom hon visade ett extremt stort vaktbeteende (gällde hela kullen där ett par valpar till fått omplaceras av samma skäl) och bl.a. gjorde kraftiga utfall mot min son Jesper.

Vi jobbade med att ändra beteendet, men hade inte riktigt ork efter all energi vi hade lagt ner på Tessla.

Meja var dock en otroligt trevlig och vacker hund i övrigt, som gav oss mycket, eftersom vi äntligen fick uppleva att umgås med en normal, lättlärd, alert och studsig hund!

I sin nya familj hamnade hon hon halva året i Spanien (och andra halvan i Sverige) och fick det underbart bra! Ett miljöombyte och hjälp med fostran av bl.a. en äldre pinschertik gjorde susen!

 

 

Laban är av rasen eurasier som är förhållandevis ny i Sverige. Det är en helt underbar hundras som rekommenderas varmt till den som vill ha sin hund till sällskap. Den är inte särskilt motionskrävande eller skällig, den fäller inte mer än 1-2 ggr om året, den är glad, lugn och härlig i temperamentet och fullständigt ljuvlig!  Läs mer här.

Freja är en dansk/svensk gårdshund som, till skillnad från eurasier, är en mycket gammal hundras i Sverige. Det är en pigg, alert, vänlig och lättlärd ras som passar lika bra till sällskapshund som agilitykompis. Den är också en riktig kelgris som är utpräglat trogen sin familj. Läs mer här.

De bor i Emmaboda tillsammans med matte Anna, husse Per samt katten Lovis.

 

Kontakta oss gärna på anna_kernell(at)hotmail.com.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)