Kråkeberga Gårds Amidala (Freja)

Freja kom till vår familj när vi hade fått veta att Nisse fått epilepsi. Eftersom vi inte visste hur sjuk han skulle bli, eller hur länge han skulle finnas kvar, valde vi att fasa in en hund för att Laban skulle slippa bli ensam. En dansk/svensk gårdshund hade jag velat ha länge och efter kontakt med en massa kennlar föll valet på uppfödaren Anna på Kråkeberga gård i Hästveda utanför Hässleholm. 

 


Frejas mamma, Kråkeberga Gårds Chinoo (foto: Anna Dahl)

Frejas pappa, Bonteas Gangstern Gustaf (foto: Anna Dahl)

Freja och hennes fyra syskon (foto: Anna Dahl)

 

Ur Wikipedia:

Padmé Naberrie, bättre känd som Padmé Amidala, spelad av Natalie Portman, är en av huvudrollsfigurerna i Star Wars: Episod I - Det mörka hotet, Star Wars: Episod II - Klonerna anfaller och Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd. Hon är gift med Anakin Skywalker (Darth Vader) och mor till Luke Skywalker och Leia Organa.

Laban är av rasen eurasier som är förhållandevis ny i Sverige. Det är en helt underbar hundras som rekommenderas varmt till den som vill ha sin hund till sällskap. Den är inte särskilt motionskrävande eller skällig, den fäller inte mer än 1-2 ggr om året, den är glad, lugn och härlig i temperamentet och fullständigt ljuvlig!  Läs mer här.

Freja är en dansk/svensk gårdshund som, till skillnad från eurasier, är en mycket gammal hundras i Sverige. Det är en pigg, alert, vänlig och lättlärd ras som passar lika bra till sällskapshund som agilitykompis. Den är också en riktig kelgris som är utpräglat trogen sin familj. Läs mer här.

De bor i Emmaboda tillsammans med matte Anna, husse Per samt katten Lovis.

 

Kontakta oss gärna på anna_kernell(at)hotmail.com.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)